DE HEILIGE GRAAL

 


Er is heel veel informatie over de Heilige Graal, maar de meeste informatie is misleidend. Daar wordt hiermee bedoeld: het leidt tot niet datgene wat de betekenis is betreft Heilige Graal. Er zijn in het verleden ook groeperingen geweest van heel lang geleden die hebben de bokaal, de gouden bokaal nagemaakt. En geven daar een mystieke betekenis aan. Maar vanuit de Goddelijke Wereld gebruiken ze een symbool dat in alle tijden - in welk jaartal je ook zit of zat of geweest bent, dat kan miljoenen jaren terug zijn of nog honderdduizend jaar in de toekomst - de betekenis van de Heilige Graal blijft hetzelfde en dekt te allen tijde de lading.

De Heilige Graal zit qua energie in jouzelf. Het is een symboliek met een betekenis. Eigenlijk een kosmische rebus. Het symboliseert de gouden bokaal met een Goddelijke Vloeistof, de Nectar. Het wordt samengehouden door die gouden bokaal. Met andere woorden: de Goddelijke Kennis/Wijsheid en het mysterie GOD. Alle ontdekkingen die we doen tijdens de zoektocht naar het Goddelijke moeten wij koesteren, met de gevoelige heilige informatie moeten we zorgvuldig omgaan. Geestelijk voedsel, de vloeistof, als je het drinkt wordt jouw dorst gelest. De zoektocht naar het Goddelijke krijgen we ups en downs. Door de mooie momenten word je eigenlijk gevoed, maar het is met die ups en downs te maken, die beweging daarin is juist om het Goddelijke goed te kunnen ervaren.

De zoektocht naar je Hogere Zelf, je innerlijke belevingswereld, de mystiek rond GOD. Mystiek wordt hiermee bedoeld: dat we niet weten wat het is. We krijgen allerlei ervaringen en zodra je weet wat het is wordt het een soort logica.

De zoektocht naar je Hogere Zelf. Het Pad van de Sikh Dharma. Als je jezelf gevonden hebt sta je aan de poort van het Hogere Zelf, en van daaruit naar de Goddelijke Kennis/Wijsheid. Ook daar kunnen ze de symboliek van de Heilige Graal gebruiken, want het dekt te allen tijde de lading.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 26 januari 2023