Eenheid in verscheidenheid

 

Ieder mens die met energieën bezig is, heeft een eigen kanaal. Als iedereen op zichzelf blijft werken, dan komen we nooit tot een eenheid, want ieder die een eigen kanaal heeft zet zijn eigen vorm neer.

We zijn allemaal uit één hart. Deze energieën komen in één stuk naar beneden en spreiden zich uit. Iedereen is ergens op gespecialiseerd en als alle krachten gebundeld worden dan heb je één superkracht. Daarom is het zo belangrijk dat een heleboel belangrijke incarnaties elkaar ontmoeten, want zij bundelen hun krachten en dan wordt het "Zo Boven, Zo Beneden".

Door de samenwerking kom je tot iets en iedereen heeft zijn eigen ruimte daarin. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en als je dat ontdekt hebt wil je met niemand ruilen. Dan is er geen concurrentie meer.

Het is geen eenheid als iedereen zijn eigen wil wegcijfert en naar één persoon luistert betreft wat hij of zij moet doen.

Als je het niet met elkaar eens bent dan gaat het erom dat je niet met elkaar in discussie gaat waardoor spanning opgebouwd wordt, maar dat je gaat kijken wat je kunt doen met hetgeen de ander zegt.

Als wij in een eenheid werken zonder ons individu te verliezen en waarbij we onze eigen wil behouden, dan wordt het zo, waar Mozes op gewacht heeft.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 23 juli 2002