Aanvullende informatie over het ego

 
Het ego is een energielichaam dat als schaduw van je geest functioneert. Het energieveld van het ego zit om je geest (het bewustzijn) heen. Het ego is een vergaarbak van informatie, waar onder andere een stukje karakter met voor dit leven negatieve eigenschappen in zit. Het fungeert ook als tussenlaag voor negatieve ingangen. Via deze ingangen versterken de negatieve krachten de negatieve karaktereigenschappen. Het ego heeft ook een basisintelligentie.

Doordat het ego zo dicht bij ons staat, hebben de meeste mensen niet in de gaten dat het aanwezig is. Als taak heeft het ego een spiegelfunctie om naar jezelf te kunnen kijken en jezelf te kunnen spiegelen. De reden waarom men een ego heeft is voor de Goddelijke vorming van onze geest. Het ego is tegelijkertijd de bescherming van onze geest, zodat de weg naar ons Goddelijke zijn gemakkelijker gaat. Als de negatieve karaktereigenschappen en ingangen van de negatieve krachten voor dit leven rechtstreeks op onze geest aangesloten zouden zijn, zou onze geest misvormen.

De geest heeft als taak het ego te harmoniseren en te temmen, zodat jouw geest jouw ego gaat dirigeren. Het moet niet zo zijn dat het ego jou dirigeert. Het doel van dit alles is dat het ego samensmelt met de energie van jezelf, dus één wordt met jezelf of opgaat in jezelf. Als dit gebeurt heeft het ego geen invloed meer.

Hoe kan men het ego herkennen en hoe kan het voelbaar en tastbaar worden? Dit kan alleen doordat jouw geest op een gegeven moment de weg van neutraliteit gaat bewandelen. Hoe neutraler men (en de geest) wordt, hoe duidelijker en zichtbaarder het ego wordt. Als het ego is geharmoniseerd, geneutraliseerd, opgegaan in jezelf en daarmee is samengesmolten, dan zijn tegelijkertijd alle negatieve karaktertrekjes getransformeerd in positieve eigenschappen vanuit het Licht. Dit is ook weer een fase op weg naar verlichting.

Dit alles heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat men wordt lastiggevallen door negatieve krachten. Het ego (met negatieve karaktereigenschappen) is voor het vormen van de geest, om van daaruit sneller in je Hogere zelf te komen.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 3 april 2008