Ego

 

Iedereen heeft het over ego. In vroegere periodes, in vroegere levens hebben we vanuit ons ego de wereld opgebouwd, vanuit positieve en negatieve gedachtenkracht. Een ego is nodig voor de drang om iets te doen.

Om het hogere te kunnen ontvangen is het nodig dat men zijn ego harmoniseert en dat men zelf zijn ego onder controle heeft. Het doel is dat men het hogere kan ontvangen zodat men alles neutraal kan bekijken zonder het zelf in te kleuren.

Want iedereen werkt vanuit zijn eigen ervaringen, vanuit zijn eigen gevoel. Als er bijvoorbeeld 10 mensen in een kamer zijn, kijken we met zijn tienen vanuit onze eigen wereld in dezelfde wereld en iedereen geeft aan zijn gevoel een omschrijving en die omschrijving wordt gebruikt voor communicatie. Dus als de één zegt: "dat vind ik heel erg" of "dat doet mij pijn", dan hoeft dat voor de ander niet hetzelfde te zijn.

Daarom is de communicatie heel moeilijk en door miscommunicatie ontstaan vele misverstanden.

Om het hogere te kunnen ontvangen dient men zijn ego onder controle te hebben zodat men via zijn gedachten en gevoel informatie binnen kan krijgen. Soms moet men dan beslissingen nemen die tegen zichzelf gekeerd zijn.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 23 februari 2000