Het hart - het centrum

 
Iedereen heeft het over het hart. Het Licht / God heeft het ook over het hart. Vanuit het Licht heeft het hart de volgende betekenis:
Het hart (kosmische taal) = Het centrum (aardse taal).

Als er vanuit de Lichtmeesters en Engelen gezegd wordt “Doe zoveel mogelijk vanuit je hart” betekent het eigenlijk: “Doe zoveel mogelijk vanuit je centrum”. Het centrum is namelijk het middelpunt. Het centrum vanuit de kosmos, waar iedereen op aangesloten is vanuit zijn eigen niveau, is de kracht van de innerlijke rust.

De innerlijke totale rust is de kracht vanuit het Licht / God. Men kan ook zeggen: de totale innerlijke rust komt overeen met de kracht vanuit het Niets, het Niets vanuit het Licht. God manifesteert zich vanuit het Niets. Het Niets kan niet bestaan zonder God. In het Niets vanuit het Licht / God is de alomvattende intelligentie van, en vanuit God aanwezig.

Als de mensen bewust in het centrum van zichzelf kunnen blijven is het altijd rustig. In deze rust zit de kracht. Men kan het symbolisch vergelijken met een wervelstorm: In het oog ervan (in het hart, of het centrum van de storm) is het rustig. Iets daarbuiten is het onrustig.

Wanneer de negatieve energie de Geest niet meer uit het centrum kan halen, kan de Goddelijke kracht via de Geest het negatieve positief besturen of dirigeren. De Geest is dan vrij, geen speelbal meer van het negatieve en wordt daardoor niet meer bestuurd door de negatieve energie.

Verder: Als mensen een hart tekenen en deze lijnen doorverbindt, krijgt men een driehoek. Een driehoek is een vorm van een centrum. Een driehoek is 3. Het getal 3 komt overeen met Vader, Zoon en Heilige Geest.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 11 oktober 2006